Ajtófelújítás - bontás nélkül
2023. október 24. írta: mse blog

Ajtófelújítás - bontás nélkül

Hogyan mentsük meg értékes régi fa ajtajainkat és miért érdemes?

A lakásfelújítás világában könnyű beleszeretni a legújabb tervezési trendekbe.

Ugyanez érvényes a beltéri ajtók cseréjére is, mégis számos nyomós oka van annak, hogy miért érdemes inkább megjavítani őket.

img_7830.jpgMINŐSÉGI KIVITELEZÉS

A régebbi ajtókat tartósra építették. Tömör fából és/vagy tömör fa vázzal készültek. Míg az új ajtók esetében a minőség rovására lefaragják a költségeket, a régi ajtókat a tartósság szem előtt tartásával hozták létre. Javításukkal még sok évvel meghosszabbíthatja élettartamukat. A felújítás módszerével a 30-50 éves ajtóknak adhatunk még egyszer ennyi időt.

 

[Régi ajtó]

FENNTARTHATÓSÁG

A környezeti hatásokra egyre tudatosabb világban a régi ajtók javítása összhangban van a fenntarthatóság elveivel. Csere helyett helyreállítással csökkenti a pazarlást és az új anyagok iránti igényt. Ez a környezetbarát megközelítés nemcsak a bolygó számára jó, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthat. img_7808.jpg

ÉRZELMI HÁTTÉR

Beltéri ajtóik számtalan családi összejövetelnek, ünnepségnek és csendes pillanatnak voltak tanúi. Ezeknek az ajtóknak a helyreállítása egy módja annak, hogy megőrizzük a történeteink egy darabját.

EGYEDI DESIGN

Bontás nélküli ajtófelújítási módszerünkkel lehetősége van arra, hogy egyedi stílusához és igényeihez igazítsa ajtajai kinézetét. Választhat olyan felületeket, elrendezéseket, üvegmintákat, díszítést, amelyek tükrözik személyes ízlését, miközben megőrzik az ajtó eredeti anyagát és vázát.

 

[régi ajtó felújítva]

KÖLTSÉGHATÉKONY

Az új „minőséginek mondott cpl” ajtók meglehetősen drágák, különösen, ha modern dizájnt szeretnénk választani. A régi ajtók helyreállítása lényegesen költségkímélőbb lehet, hiszen megkíméli Önt a bontás, elszállítás, festés költségeitől.

Előfordulhat, hogy kedvet érez valaki a régi ajtók újrafestésére, remek házi barkácsolásos időtöltés 5-10 évente ismétlődően, de amikor már nem záródik, mert elvetemedett, akkor sajnos hiába a külcsíny, attól még nem fog záródni.

MEGNÖVEKEDETT LAKÁSÉRTÉK

Egy szépen felújított, gondozásmentes beltéri ajtó értéket ad otthonának. A potenciális vásárlók is értékelni szokták, hogy az ajtókhoz soha többé nem szükséges hozzányúlni.

KÖVETKEZTETÉS

Bár csábító a régi, elhasználódott beltéri ajtók kibontása, újra cserélése, de mint fentebb látszik, mégis sok nyomós ok van arra, hogy inkább a felújítást fontoljuk meg. A történelem megőrzése, az egyedi dizájn felkarolása, a fenntarthatósághoz való hozzájárulás, a pénzmegtakarítás, az Ön ízlése szerinti testreszabás és otthona értékének növelése mind a régi ajtók javításának előnyei. Ezért ha legközelebb egy kopott, régi beltéri ajtóval találkozik, kétszer is gondolja meg, mielőtt eldobja!

régi ajtóimg_7838.jpg felújított régi ajtóimg_7839.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajtofelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6818241913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása